Skakalke optimistično v novo sezono

Skakalke optimistično v novo sezono

02.12.2014

Izjave
Jože Mermal, predsednik uprave BTC: ″Danes ste skakalke v zelenih oblačilih, zaradi tega pa imamo tudi zeleno zimo. Kot lahko vidite na slikah, vas na Ljubnem že čaka sneg. Na tekme svetovnega pokala se že pripravljamo. Lani smo šli začasno v Planico, letos pa verjamemo, da se vidimo na Ljubnem. Tudi slogan Zaljubljeni v Ljubno je pravi. Črke Ljubnega gredo v smeri ljubezni in vem, da bo utrip vrhunski, da boste v zraku prave, najboljše. Pozdravil bi tudi predsednika Smučarske zveze Slovenije Enza Smrekarja, predsednika odbora za skoke in nordijsko kombinacijo Ljuba Jasniča in predsednika organizacijskega odbora tekem na Ljubnem Rajka Pintarja. Vsi delujemo za Ljubno, da pripravimo vrhunsko dogodek. Dekletom želim, da sezona mine brez poškodb ter seveda čim boljše rezultate. Vidim, da je utrip v ekipi odličen. Dobrodošli februarja na tekmah na Ljubnem.

Rajko Pintar, predsednik organizacijskega odbora tekem na Ljubnem: ″Počaščen sem, da sem predsednik organizacijskega odbora tekem na Ljubnem. V lanski sezoni smo dobili najvišje ocene s strani Mednarodne smučarske zveze. Ocene ne temeljijo na predhodnih uslugah, ampak so odraz organizacije tekme. Lani je bila tekma v Planici. Manjkala je mogoče samo maksimalna privrženost vseh sodelujočih , ki jo lahko dosežemo le na Ljubnem. Tako bo tudi 14. in 15. februarja prihodnje leto. Takšna prireditev pa ne bi bilo moč izvesti brez tako dobrega sponzorja kot je BTC ter odlične podpore Smučarske zveze Slovenije. Prav vesel sem, da je Sten Baloh postal glavni trener skakalk, saj je bil začetnik med ženskimi trenerji in je pred približno desetimi leti pričel orati ledino. Postavil je zelo visoke standarde tako v Sloveniji kot v svetu. Že takrat so bili rezultati naših skakalk odlični ter sem prepričan, da bodo letos še boljši. Vrh pa pričakujemo na Ljubnem.

Ljubo Jasnič, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo: ″Verjamem, da bomo letos naredili vse, da bo dan ljubezni ostal vsem, ki bodo prišli na Ljubno, v lepem spominu. Dekletom zaželim vse najboljše ter da iz Lillehammerja prinesejo nekaj snega, saj v Sloveniji še ni zime. Vesel sem, da sta se vrnili Eme in Anja ter bo slednja nared že za Ljubno. Pod novim vodstvom reprezentance si želim, da tudi domačo tekmo spelje na visokem rezultatskem nivoju.

Enzo Smrekar, predsednik SZS: ″Veseli smo, da so skakalke v polni postavi. Fantje so dobro zastavili sezono in verjamem, da boste podobno tudi ve. Zahvalil bi se vsem, ki sodelujejo pri tekmah na Ljubnem. To je najboljši dokaz, kako deluje smučarska zveza, kako bi morala in kako bo delovala v prihodnje. Na eni strani veliko ljubezni v zraku, ki na amaterski ravni poganja šport, na drugi strani pa naloga smučarska zveze, da temu maksimalno asistira.

Stane Baloh, glavni trener: ″Na dekleta sem se že navadil. Resnično mineva že 10 let, ko sem začel delovati z dekleti, in 7 let, ko sem zaključil. Malenkostno sem že pozabil kako vse skupaj izgleda, a v zadnjih 4 mesecih sva se s Primožem ujela, prav tako z dekleti. Težave rešujemo sproti. Z njihovo pomočjo ni problemov. Upam, da bodo imela dekleta zadnjo besedo na skakalnici, ne v garderobi. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo naredili. Odhajamo v Lillehammer, zatem pa imamo še mesec dni časa za priprave na zgoščen program v januarju in februarju. Upam, da bomo na Ljubnem že kompletni, torej vseh sedem. Zraven bodo nastopile tudi mlajše, ki bodo tega sposobne. Eden izmed ciljev je dober nastop na domači tekmi. Za dekleta je Ljubno tako kot za fante Planica.

Primož Peterka, pomočnik trenerja: ″Če ne drugega je v letošnji sezoni drugačno to, da je prišel nov šef. Nekoliko drugače je pristopil k pripravam. Vsak nadrejeni ima svoje prijeme, poglede in mišljenja. To je bilo drugače.

Katja Požun: ″Če pogledam na skoke v preteklem tednu, so bili bolj žalostni. V soboto se mi je svet odprl, je bila povsem druga zgodba. Že vsak mesec dni težko čakam sneg.


[foto: Maja Benedičič]

Špela Rogelj: ″Od letošnje sezone pričakujem boljše rezultate kot lani. Pripravljena sem dobro, a skoki še nekoliko nihajo. Verjamem, da se mi bo ob stiku s snegom odprlo. Sezona bi morala biti boljša. Psihično in fizično sem bolje pripravljena. Več mi vsekakor pomeni svetovno prvenstvo, a bo potrebno do tedaj nastopiti še na kar nekaj tekmah. Želim si, da bi na Ljubno prišlo več ljudi kot lani v Planico. Mojih navijačev bo vsekakor več.

Urša Bogataj: ″Letos sem zadovoljna s pripravami. Počutim se dobro ter si želim, da mi v zimi steče po željah. Upam, da bom na snegu čim hitreje našla občutke ter jih držala čim dlje.

Anja Tepeš: ″Pričetek sezone sem vsak mesec za en mesec prestavljala. Po posvetu z zdravniki smo prvotni povratek za konec decembra, prestavili na januar. Moj cilj ostaja Ljubno, v kolikor bo prisotna forma morda odidem še na kakšno tekmo.

Maja Vtič: ″Tako kot večina deklet sem tudi sama napredovala. S pripravljenostjo sem zadovoljna tako psihično kot fizično. Na skakalnici trenutno kaže zelo dobro, zato upam, da bom to prenesla tudi na sneg. Vsaka tekma mi je pomembna, upam, da bom konstanta. Tekma na svetovnem prvenstvu pa bo vsekakor med pomembnejšimi.

Eva Logar: ″Bolje sem pripravljena kot lani. Z novim trenerjem sem se bolje povezala kot z lanskim, zaradi česar odhajam v novo sezono bolj umirjeno. Potrebno pa bo seveda trdo delati, da bom prišla na nivo, ki si ga sama želim. Tekma v Lillehammerju je nekoliko negotova, saj še nismo skakale na snegu. Malenkosti bo potrebno še stestirati. Osredotočiti se je potrebno na skoke, rezultat bo že prišel.

Ema Klinec: ″S prvimi tekmami bom zaradi poškodbe še počakala. Poškodovano koleno je v zelo dobrem stanju, tudi fizična priprava je dobra. S prvim snegom se prične zimska sezona, pri meni ni nič drugače. Nekoliko bo še potrebno počakati, a sneg bo prišel. Prve skoke na snegu pa bi si želela opraviti v Planici.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.