Skakalke pripravljene na novo sezono

Skakalke pripravljene na novo sezono

04.12.2013

Pred vrati je nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta, ki se bo pričela s petkovo mešano ekipno tekmo v norveškem Lillehammerju. Skakalke se bodo tokrat na domačih tleh predstavile kar trikrat. Tradicionalnemu Ljubnu ob Savinji (25. in 26. januar) se bo pridružila tudi Planica, kjer bodo skakalke sezono zaključila 22. marca. Pod vodstvom Jožeta Berčiča se bo močna reprezentanca pripravljala tudi na nastop na olimpijskih igrah in na mladinsko svetovno prvenstvo.

Proti Lillehammerju bo ekipa v postavi Ema Klinec, Maja Vtič, Eva Logar, Katja Požun, Urša Bogataj in Špela Rogelj odpotovala v sredo zjutraj. Doma bo ostala Anja Tepeš Dekleta so na novo sezono dobro pripravljena ter že nestrpno pričakujejo prve tekme, na novinarski konferenci v ljubljanskem BTC-ju pa so zaradi interne stave tokrat na vprašanja odgovarjala le s prikimavanjem glave.

 

Izjave 


Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno ob Savinji: "Na Ljubnem ob Savinji bo v letošnjem letu potekala že tretja tekma, ki jo ne bi bilo, če ne bi bilo BTC-ja. BTC je namreč družba, ki smučarske skoke, posebno ženske, še posebno podpira. Imajo veliko zaslug, da je popularizacija teh skokov v Sloveniji na tako visokem nivoju ter da je kvaliteta naše ženske ekipa v samem svetovnem vrhu. BTC je vsa leta vlagal veliko sredstev v promocijo tega mladega športa, za katerega vemo, da zelo hitro napreduje tudi v svetovnem merilu. BTC je tudi podjetje, ki nas podpira pri načrtih. V letošnji sezoni na Ljubnem najbrž skačemo zadnjič na obstoječi skakalnici, saj naj bi jo prihodnje leto povečali za kakšnih deset metrov. Nenazadnje tudi dekleta skačejo vedno dlje. Ljubenska skakalnica je med manjšimi v svetovnem pokalu. V načrtih je nova skakalnica s poševnim dvigalom in novim sodniškim stolpom. Vse to bomo uredili do naslednje tekme, ki je že v koledarju 2014/15. Še enkrat bi se zahvalil Smučarski zvezi Slovenije, ki nas podpira. Prepričan sem, da bomo na Ljubnem slavili zmagoslavje naših deklet. Na skakalnicah že izdelujemo sneg. Nudili bomo vso podporo naši ekipi, da bi bili pogoji resnično dobro.

dr. Jurij Žurej, direktor Smučarske zveze Slovenije: "Zahvalil bi se družbi BTC, ki nas gosti. Lepo je biti tu. Med nami je predstavnik organizatorja Ljubno ob Savinji, ki so se v preteklosti izkazali z dobro organizacijo. V njihov projekt verjamemo tudi na Smučarski zvezi Slovenije. Lepo je videti dekleta, v katere verjamemo, da bodo letos uspešna.

Jože Berčič, glavni trener: "Kako so dekleta pripravljena bomo videli šele na prvem tekmovanju. Dekleta, ki imajo daljši staž, so že zelo visoko glede tehnike. Mlajša pa morajo še nekoliko dodelati. Trenirali smo na snegu v Planici na vzorno pripravljeni skakalnici. Potrebujejo še nekaj treningov in kakšno tekmo več, da bo zadeva stekla tako kot smo si zamislili. Napovedovati karkoli je zelo težko. Če bomo uprizorili takšne skoke, kakršne smo sposobni, rezultati ne bodo izostali. Prva tekma, je prva kontrola. Vrhunci so kasneje, vendar je potrebno iti po stopnicah, če želimo v pravem času priti na vrh. V Lillehammer potujejo Urša, Katja, Maja, Špela, Eva in Ema. Doma ostane le Anja, vendar ne zaradi slabše pripravljenosti. Anja po poškodbi in operaciji še nima dovolj skokov. Nismo jo želeli obremenjevati. Najslabše bi namreč bilo, da bi na tekmi, kjer je prisoten tudi stres, naredila neumnost. Takrat je že prepozno. Anja je situacijo razumela. Na tekme se bo predvidoma vrnila januarja. Vsem na Smučarski zvezi se moram zahvaliti, ki nas podpirajo. Včasih dekleta menijo, da podpora še ni takšna, kot bi morda morala biti. Osebno pa menim, da v času krize redko kje vse poteka po idealnem scenariju. Upam, da se bomo z rezultati oddolžili. Tekmovalni cilji za sezono so preseči lanskoletne ter dvigniti pripravljenost deklet, da bodo lahko naredile tisto kar znajo. O številkah ne bi govoril, saj smo se že z dekleti pred sezono pogovorili, da naj bodo prave številke intimnost. Če govorimo o številkah, se omejimo in nas zmanjka. Ko jih dosežemo, nato nekako ne moremo čez njih.

Ema Klinec: "Pred mojo prvo tekmo svetovnega pokala ne čutim posebne nervoze. Dobro je bilo, da sem debi že opravila na poletni veliki nagradi."

Vir: Smučarska zveza Slovenije

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.